2 oktober 2022
12:00

Åkarps IF

Referat: AIF Barrikaden - Åkarps IF

Efter långa diskussioner med min kontakt i Åkarps IF om om de skulle kunna få ihop ett lag, och att det då eventuellt fick bli 9-mannaspel, och problem att hitta ledig plan på passande tid – eftersom Gullvik var ospelbar efter nästan konstant regnande lördag eftermiddag/kväll – kunde vi till slut enas om att spela matchen kl.13 i Åkarp. Vi slapp också spela 9-manna eftersom Åkarp till slut fått ihop 12 spelare (en eloge till dem som verkligen jobbade in i det sista på det, i många fall när folk vill flytta matcher känns det inte riktigt som att de gör det). På grund av risken att vi skulle bli för många vid 9-manna kallade vi bara 12 spelare vilket ju blev lite riskfyllt när det nu ändå blev 11-manna. Åkarp hade dock inte heller mer än en avbytare.

Startelva: C-G – Abbe, David, Martin, Ghafur – Samuel, Milad, Bashar – Sina, Mohammed Ali, Alexander Malmqvist (som jag tills vidare inte förkortar till Alex eftersom vi har en till och bådas efternamn börjar på M).Yousef började på bänken men han, Sina, Mohammed Ali och Alexander alternerade sedan på de tre anfallspositionerna medan backlinjen och mittfältet - med ett undantag sista 20 när Milad gick upp i anfallet och Mohammed Ali ner på mittfältet – var de samma hela matchen.

Vi dominerade första halvlek väldigt klart spelmässigt men var väldigt ineffektiva. Vi hade riktigt många avslut men bara ett fåtal halvfarliga sådana och den blott 15-åriga målvakten hade inga större problem att rädda de som gick på mål.

Vår relativa överlägsenhet syns kanske bäst i följande siffror: C-G rörde bollen första gången efter drygt 16 minuter, De hade sitt första avslut efter 31 minuter (högt över) och sitt första på mål efter 40 minuter.

I paus räknade jag utifrån matchbilden i första halvlek med att vi förr eller senare skulle kunna sätta dit ett eller flera mål, särskilt som Åkarpsspelarna varit så på något sätt loja och lite tröga i sitt agerande. Så blev det dessvärre verkligen inte alls. Det som blev likadant var ett oändligt dribblande och duttande på mittfältet som i stort sett varje gång tog stopp strax utanför straffområdet. Det som skiljde var att hemjobbet blev allt sämre, att Åkarpsspelarna, nu när det som en följd av detta bjöds på större ytor, verkade bli inspirerade av det och steppade upp ordentligt och tyvärr inte minst ett enormt och hela tiden tilltagande gnällande mellan ett antal spelare i vårt lag som var fruktansvärt trist att höra och något som inte bara gjorde mig förbannad och besviken utan självklart även Martin som hade den otroligt otacksamma uppgiften att vara den som hade ansvaret för laget samtidigt som han spelade själv.

Vi hade även i den andra halvleken ett ganska stort bollinnehav och också två hyfsade målchanser, den ena när Ghafur i den 75:e min drog på ett långskott som gick över målvakten men sedan i ribbans överkant och den andra när Mohammed Ali i den 87:e min efter ett framgångsrikt dribblande kom i fritt skottläge från ungefär straffpunkten men där det välplacerade men kanske något för lösa avslutet räddades av målvakten. Vi fick ganska många frisparkar i bra lägen som dock inte ledde till några farligheter alls.

Åkarp var däremot nu farliga varenda gång – och det var ofta - de fick möjlighet, att sedan vi tappat bollen högt uppe i banan, kunna anfalla i numerärt överläge vilket gjorde uppgifterna för våra försvarare närmast omöjliga. De gjorde också 4 mål i 52:a, 64:e, 82:a och 89:e min. Därutöver hade de några lägen de borde kunnat utnyttja bättre men där C-G tilläts göra några bra räddningar.

Statistik Hörnor (våra siffror först): Hörnor: 5-6 Avslut på mål: 11-11 Avslut utanför: 8-6